Värmebaronen flygfoto

Värmebaronen startade sin verksamhet 1975 och är nu en av Sveriges ledande tillverkare av värmeanläggningar. Våra produkter är kända för hög kvalitet och lång livslängd. Ett omfattande produktprogram ger möjlighet att skapa genomtänkta, driftsäkra värmesystem.

Vår utvecklingsavdelning arbetar ständigt för att anpassa våra produkter till marknadens krav och behov.

Våra produkter värmer nöjda kunder på vår skandinaviska hemmamarknad, samt i Europa, Asien och USA.

Värmebaronen OEM tillverkar skräddarsydda lösningar. Vi ställer upp med all kunskap och erfarenhet vi besitter. Certifiering enligt ISO 9001.

Värmebaronen

Vi har värmt Sverige i över 40 år

Företaget grundades 1975, mitt i brinnande oljekris, av Berth Nilsson i den lilla byn Österslöv strax norr om Kristianstad.
Nu, många år senare, är Värmebaronen ett stabilt familjeföretag med ett brett produktsortiment och ett grundmurat kvalitetsrykte.

“Inte störst – men bäst”

Företagets filosofi är inte att vara störst på marknaden utan att istället alltid sträva efter att vara bäst.
Sverige är fortfarande den största marknaden men exporten ökar stadigt för varje år.

Alla produkter tillverkas i Sverige

Värmebaronen är ett unikt företag inom energibranschen då samtliga produkter i det stora sortimentet konstrueras och tillverkas i Sverige i egen fabrik. Det skapar arbetstillfällen och köpkraft i regionen samtidigt som det ger full kontroll över produktionen, vilket borgar för kvalitet.

För att kunna konkurrera med lågprisprodukter från det forna östblocket och Asien har Värmebaronen investerat miljontals kronor i det allra senaste i maskinväg. Det senaste tillskottet är en rörlaser, där tillverkas bl a brännarröret till pelletsbrännarna i Viking Bio-serien
Företagets positiva utveckling har belönats med
t ex Dagens Industri´s Gasellpris som ges till företag med god tillväxt och lönsamhet. Värmebaronen har också tilldelats priser för sin strävan att utveckla och tillverka miljövänliga produkter.