PELLETSELDNING SÅ ENKELT ÄR DET!

pelletspannor
Klicka på bilden för att förstora!

Lättskött, snabbt och bekvämt med pellets

Pannornas runda tubrör har inga skrymslen som samlar sot och aska. Den stora asklådan behöver bara tömmas ett fåtal gånger per år. Sotet och askan ligger i asklådan, dra ut den och töm den. Klart på mindre än 5 minuter. Enkelt, eller hur?

PELLMAX PELLETSPANNOR
• Pellmax CU med smart styrning och varmvattenberedare
• Pellmax VX med växlare och enorm varmvattenkapacitet
• Pellmax UB pelletskassett utan varmvatten

VIKING BIO PELLETSBRÄNNARE
• Viking Bio G2 med automatisk rengöring
• Viking Bio 20 enkel och funktionell klassiker

PELLETSPANNOR | SORTIMENT

PELLETSBRÄNNARE | SORTIMENT

PELLETSPANNA | PELLETSBRÄNNARE

Pellets är bekvämt. Använder du ett bulkförråd så sköter sig allt  automatiskt. Bulkförrådet fylls av en bulkbil och man behöver inte hantera pelletsen alls. Från förrådet matas pelletsen till pelletsbrännaren. Brännaren är automatisk och sköter sig själv. Ett annat alternativ är pelletssäckar och ett mindre förråd. Man fyller då förrådet med ett antal säckar och därifrån matas pelletsen till pelletsbrännaren. Efter ett tag har du lärt dig hur mycket pellets det går åt och när det är dags att fylla på.

Enkel skötsel

Med en modern pelletspanna som Värmebaronen Pellmax kan man ta det lugnt. Den behöver bara tittas till några gånger om året och varje skötseltillfälle tar några minuter.

Miljövänligt

Bränslepellets är ett biobränsle som oftast är tillverkat av sågspån eller kutterspån. Vid eldning av träpellets kommer de ämnen som släpps ut i luften att tas upp igen av växter och träd och rör sig därigenom i ett naturligt kretslopp – till skillnad från eldning av fossila bränslen eller elframställning av olja eller kol.
Nettoutsläppet av koldioxid är noll. Pellets är också ett inhemskt bränsle som ger arbetstillfällen och skapar köpkraft i Sverige.
Med en pelletsanläggning från Värmebaronen får du miljövänlig, ekonomisk och bekväm värme.

Kombinera med solfångare och/eller värmepump

En ensam pelletspanna fungerar fint året runt, men vill man spara ännu mer pengar så går det utmärkt att komplettera med andra värmekällor som t ex solfångare. På vintern, när det är som kallast, använder man pellets för att värma. Resten av året, april, maj, juni, juli, augusti och september, tar solfångarna över uppvärmning och varmvatten. På så vis utnyttjas varje energislag när det är som mest effektivt.
Om man vill kan man också kombinera med värmepump och värma med pellets när det är kallt ute och pumpen har svårt att orka med.

Pelletspanna Pelletspannor
Klicka på bilden för att förstora!

pelletsförråd 200

Pellmax CU med Pelletsförråd 200

Fördelar med modern pelletseldning:

NY TEKNIK GER ENKEL SKÖTSEL

Pellmaxserien gör det enkelt att elda med pellets. Välj den Pellmax som passar dig bäst, du har tre olika modeller att välja på. Alla pannorna har rejäla brännkammare och askutrymmen. Det räcker att titta till pannan några gånger om året. Skötseln tar bara några minuter per tillfälle.

BIBEHÅLLLER HUSETS VENTILATION

Med pelletspanna istället för värmepump bibehåller man husets ventilation på det sätt huset är byggt för och undviker fuktproblem. Man slipper också byta till större eller fler radiatorer vilket man ibland måste göra efter man installerat värmepump.

DU SPARAR SNABBT IN DIN INVESTERING

Med pellets får du mycket låga uppvärmningskostnader, priset på pellets har, till skillnad från elpriset, sjunkit. Ytterligare en fördel är låg installationskostnad som gör att man kan räkna hem sin investering betydligt snabbare än med t ex en värmepumpsinstallation.

HAR DU TRÅNGT I KÄLLAREN?

Komplettera din Pellmax med kompakta Pelletsförråd 200 (se bild ovan) och du får en snygg installation som tar liten plats. Pelletsförråd 200 är lämpligt att anslutas till bulkförråd. Har du gott om plats är ett större förråd att föredra.