VEDELDNING NÄR DEN ÄR SOM ENKLAST!

Så här är en bra vedpanna uppbyggd:

Vedpannor Vedolux

VEDPANNOR | SORTIMENT

VEDPANNA | VEDPANNOR

Spara tid, kropp och pengar genom att välja en lättskött anläggning

Energimyndigheten har testat vedpannor för småhus. Bästa verkningsgrad i testet, 93%, har Värmebaronens svensktillverkade Vedolux 350.
Alla vedpannor är miljögodkända.

En ren och lättsotad vedpanna sparar mycket tid och arbete. Alla Värmebaronens vedpannor är testade med utmärkt verkningsgrad — men det viktigaste är faktiskt att vedpannan är lättsotad. Sot och beläggningar gör annars att värmen smiter ut i skorstenen istället för att stanna i pannan där den gör nytta. Att ekonomisota tar bara några minuter, så det kan du göra så ofta du vill. Det går åt mindre ved och du sparar många timmar på vedbacken!

Kolla alltid hur sotningen går till när du väljer vedpanna!

En lättskött panna är bra för rygg och knän, ger bra bränsleekonomi och sparar mycket tid och arbete i pannrummet. Tänk på att du ska vara kompis med din panna under lång tid. Det som verkar enkelt nu känns mycket jobbigare när du blir äldre. En vedpanna ska sotas framifrån, inte uppifrån eller från sidan där det är trångt och bökigt att komma åt. Risken är då stor att sotningen inte blir av.

Visste du att du tänder din Värmebaronen vedpanna på bara c:a 1 minut?

Med den medföljande gasoltändaren är tändningen snabb och därför miljövänlig. I och med att pannan är i full drift på kort tid så är rökutvecklingen minimal. Bra för miljön och inte minst för grannsämjan!

7000:- om året med färdigkluven ved

Ja, mer kostar det faktiskt inte. En normalstor villa förbrukar runt 20 kubikmeter ved per år. Medelpriset på ved i Sverige är c:a 350:-/kbm för blandved. 20 kbm x 350:- = 7000:- (ev. transport kan tillkomma).
Har du dessutom K2 Plus solfångare så blir det ännu billigare, då slipper du elda från april till oktober.

Vedpanna Vedolux

Att köpa vedpanna är det absolut billigaste sättet att värma huset, även om du köper färdigkluven ved.

Så här sköter du en Vedolux vedpanna:

TÄNDNING

SKÖTSEL

VEDPANNANS UPPBYGGNAD