Pelletsbrännare Viking Bio 35

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio 35

För större effektbehov. Väl beprövad teknik.

Viking Bio 35 bygger på samma teknik som Viking Bio 20, marknadens mest sålda pelletsbrännare. Det har under flera år varit en stor efterfrågan på en “större” Viking Bio. Viking Bio 35 uppfyller det behovet.

För större fastigheter

Nu finns möjlighet även för den med större fastighet att enkelt elda med pellets på effektivt sätt. Viking Bio är utvecklad för att vara så enkelt och lättskött som möjligt.

Enkel service

Servicen är smidig att utföra. Brännarrör och tändelement har t ex snabbfattningar och kan bytas snabbt.

Miljöpåverkan

Testad av SP, Statens Tekniska Forskningsinstitut, med goda miljövärden, klass 4, och hög säkerhet.

Tillförlitlig

Brännaren har inga rörliga delar förutom fläkten. Alla delar som blir varma är tillverkade av högtemperaturbeständigt, syrafast rostfritt stål av allra högsta kvalitet.

Lättskött

Brännaren sitter fast med lättåtkomliga snabbfästen. Elanslutningar och pelletsmatarslang har snabbfästen. Du lossar enkelt brännaren från pannan på c:a 10 sekunder. Brännaren är lätt och enkel att bära.

HAR DU EN GAMMAL PANNA?
SKÖTSELN BLIR ENKLARE MED PELLMAX.

Pelletspanna Pellmax CUMINDRE TILLSYN – MINDRE JOBB

Din gamla panna har säkert inga luckor med snabbhandtag utan måste öppnas med verktyg. Brännkammaren är avsedd för olja och har ingen plats för aska så den måste rensas ofta. Att sota ur pannan är krångligt då alla luckor och tubrör är mer eller mindre oåtkomliga. Rent allmänt känns det mesta trångt och bökigt.
Du kommer snabbt att upptäcka att det är mycket enklare att sköta en riktig pelletspanna.

BARA NÅGRA MINUTER PER ÅR

Pellmax kan eldas långa perioder utan att tappa sin höga verkningsgrad. De har inte någon sotningsautomatik som kan krångla, det behövs helt enkelt inte. Att sköta om pannan går snabbt, det tar några minuter och behöver göras c:a två till fyra gånger per år.

HÖGRE VERKNINGSGRAD

Med en Pellmax pelletspanna kan du få upp till 20 % högre verkningsgrad. Dels för att en pelletspanna är konstruerad och optimerad för pellets, men också för att den är bättre isolerad och är tätare än din gamla panna. Det ger minimala värmeförluster och sparar pengar.

HUR LÄNGE LEVER DIN GAMLA PANNA?

Har din gamla panna kommit upp i pensionsåldern? Ofta gör de det när de börja närma sig 15-års ålder. Fall inte för frestelsen att byta ut den mot en begagnad oljepanna, spara tid och pengar på en riktig Pellmax istället.

SJÄLVKLART MILJÖGODKÄNDA
Pellmax är testade av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) tillsammans med Viking Bio pelletsbrännare med mycket goda värden.

Verkningsgrad 92%

REK PRIS INKL. MOMS

VIKING BIO 35 • 34 413:-

Viking Bio 35 | RSK 639 08 05