Pelletsbrännare Viking Bio 200

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio G2

Automatisk uraskning och digital display, testad och godkänd högsta miljöklass

Viking Bio G2 är en modern skruvmatad pelletsbrännare. Den sköter sig helt själv, tänder och släcker lågan och skrapar ur askan med ställbara intervall vilket medför minimalt underhåll och maximal bekvämlighet. Alla material är noga utvalda, bl a är alla ”heta” delar tillverkade i högtemperaturstål.
Brännaren uppfyller de högsta miljökraven med låga CO-utsläpp och minimala stofthalter. Även säkerheten är noggrant testad. Touch-skärmen i färg visar tydligt alla inställningar och driften övervakas kontinuerligt. Viking Bio G2 är självklart svensktillverkad.

Automatisk uraskning med ställbart intervall

Viking Bio G2 har mekanisk uraskning med ställbara intervall vilket gör den nästan underhållsfri. Råkar man få pellets av sämre kvalitet kan man köra den automatiska askrakan med tätare intervall. I pelletspannor med rymliga brännkammare som Värmebaronens Pellmax-serie kan anläggningen köras i mycket långa perioder utan underhåll.
Med hjälp av displayen kan man ställa hur ofta uraskningen ska utföras. Efter uraskningen dras askrakan in helt och hållet och ligger därmed skyddade för påfrestning från eldningen. Askrakans runda stänger löper fritt, oberoende av varandra och riskerar inte att fastna eller föra oväsen.

Touch-display i färg med tydlig meny

Viking Bio G2 är enkel att installera. En informativ display visar tydligt vad som pågår och brännaren ger guidning genom hela installationen. Displayen tillför ytterligare en rad andra fördelar, skötseln blir mycket enkel. Displayen visar tydligt vad som pågår under drift och påminner när pannan behöver rengöras. Skulle något problem uppstå så är det enkelt att felsöka. I pelletsbrännarens minne lagras historik som bl a visar drifttider, temperaturer och ev. driftstörningar.

Genomtänkta lösningar ger enkel och snabb service

Viking Bio G2 är utvecklad för att vara så enkel och lättskött som möjligt. Även servicen är smidig att utföra, brännarröret har t ex snabbfattning och kan enkelt bytas ut. Med specialnyckeln byts tändelementet ut på nolltid. Båda operationerna kan utföras utan att man behöver lossa brännarens kåpa. USB-port för enkel uppdatering av programvara.

Anpassningsbar

Viking Bio G2 har en framåtbrinnande låga precis som en oljebrännare. Därför passar brännaren i alla pannor, även i trånga moderna oljepannor som CTC 1100/1200/2200, Nibe City m fl. Viking Bio är enkel och billig att installera.
Konverteringssats till CTC:s oljepannor finns att beställa. Kombinationen är testad och godkänd av SP med hög verkningsgrad och godkända miljövärden.

HAR DU EN GAMMAL PANNA?
SKÖTSELN BLIR ENKLARE MED PELLMAX.

Pelletspanna Pellmax CUMINDRE TILLSYN – MINDRE JOBB

Din gamla panna har säkert inga luckor med snabbhandtag utan måste öppnas med verktyg. Brännkammaren är avsedd för olja och har ingen plats för aska så den måste rensas ofta. Att sota ur pannan är krångligt då alla luckor och tubrör är mer eller mindre oåtkomliga. Rent allmänt känns det mesta trångt och bökigt.
Du kommer snabbt att upptäcka att det är mycket enklare att sköta en riktig pelletspanna.

BARA NÅGRA MINUTER PER ÅR

Pellmax kan eldas långa perioder utan att tappa sin höga verkningsgrad. De har inte någon sotningsautomatik som kan krångla, det behövs helt enkelt inte. Att sköta om pannan går snabbt, det tar några minuter och behöver göras c:a två till fyra gånger per år.

HÖGRE VERKNINGSGRAD

Med en Pellmax pelletspanna kan du få upp till 20 % högre verkningsgrad. Dels för att en pelletspanna är konstruerad och optimerad för pellets, men också för att den är bättre isolerad och är tätare än din gamla panna. Det ger minimala värmeförluster och sparar pengar.

HUR LÄNGE LEVER DIN GAMLA PANNA?

Har din gamla panna kommit upp i pensionsåldern? Ofta gör de det när de börja närma sig 15-års ålder. Fall inte för frestelsen att byta ut den mot en begagnad oljepanna, spara tid och pengar på en riktig Pellmax istället.

SJÄLVKLART MILJÖGODKÄNDA
Pellmax är testade av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) tillsammans med Viking Bio pelletsbrännare med mycket goda värden.

Verkningsgrad 92%

REK PRIS INKL. MOMS

VIKING BIO G2 • 28 688:-

Viking Bio G2 | RSK 639 08 04