Pelletsbrännare Viking Bio 20

PELLETSBRÄNNARE Viking Bio 20

Såld i tiotusentals exemplar

Viking Bio 20 har sålts i tiotusentals exemplar och är förmodligen Sveriges populäraste pelletsbrännare. Den är tillverkad med tanke på lång livslängd och låga installationskostnader. Viking Bio 20 passar till alla pannor tack vare sin framåtbrinnande konstruktion. Värmebaronen har sålt brännare under namnet VIKING i över 25 år.

Ekonomi

Pelletsbrännaren försöker normalt starta med låg effekt. Är det riktigt kallt ute och effekten inte räcker så växlar den automatiskt till högre effekt. För att få en jämn låga och riktigt hög verkningsgrad matar Viking Bio pelletsbrännare in små pelletsdoser med korta intervall. Som hos alla pelletsbrännare är god pelletskvalitet en förutsättning för bästa funktion.

Komfort

Om många i familjen behöver duscha under kort tid så kan pannor med värmeväxlare/slinga få problem. Viking Bio har därför en unik funktion som automatisk känner av om varmvattenbehovet ökar. Brännaren startar då snabbt innan pannan kallar på värme (säljs som tillbehör). Viking Bio pelletsbrännare har utgång för både ljus- och ljudsignal om du t ex har glömt fylla på pellets.

Miljöpåverkan

Brännaren har mycket hög verkningsgrad och därför låga utsläpp.

Säkerhet

Genomtänkt upptändning eliminerar risken för att rökgaser ansamlas i pannan och antänds med explosiv kraft (ett problem med vissa pelletsbrännare). Brännaren ventilerar både sig själv och pannan under uppstart. Sedan startar den lugnt och försiktigt med minimal rökutveckling. Viking Bio var den första pelletsbrännaren med denna typ av tändning. Lågan byggs stegvis upp till inställd effekt. Temperatur i fallrör och omgivning kontrolleras. Lågan övervakas av fotocell. Skulle brännaren av någon anledning misslyckas med att starta så blåser den ur alla farliga rökgaser ur pannan innan den stannar.

Tillförlitlighet

Brännaren har inga rörliga delar förutom fläkten. Alla delar som blir varma är tillverkade av högtemperaturbeständigt, syrafast rostfritt stål av allra högsta kvalitet. Viking Bio pelletsbrännare har mycket tillförlitlig elstart. Startelementet övervakas så att det inte kan överhettas. Det är därför ovanligt att elementet behöver bytas, ett vanligt förekommande problem på många andra pelletsbrännare.

Lättskött

Brännaren sitter fast med lättåtkomliga snabbfästen. Elanslutningar och pelletsmatarslang har snabbfästen. Du lossar enkelt brännaren från pannan på c:a 10 sekunder. Brännaren är lätt och enkel att bära.

Anpassningsbar

Viking Bio 20 har en framåtbrinnande låga precis som en oljebrännare. Därför passar brännaren i alla pannor, även i trånga moderna oljepannor som CTC 1100/1200/2200, Nibe City m fl. Viking Bio är enkel och billig att installera.
Konverteringssats till CTC:s oljepannor finns att beställa. Kombinationen är testad och godkänd av SP med hög verkningsgrad och godkända miljövärden.

HAR DU EN GAMMAL PANNA?
SKÖTSELN BLIR ENKLARE MED PELLMAX.

Pelletspanna Pellmax CUMINDRE TILLSYN – MINDRE JOBB

Din gamla panna har säkert inga luckor med snabbhandtag utan måste öppnas med verktyg. Brännkammaren är avsedd för olja och har ingen plats för aska så den måste rensas ofta. Att sota ur pannan är krångligt då alla luckor och tubrör är mer eller mindre oåtkomliga. Rent allmänt känns det mesta trångt och bökigt.
Du kommer snabbt att upptäcka att det är mycket enklare att sköta en riktig pelletspanna.

BARA NÅGRA MINUTER PER ÅR

Pellmax kan eldas långa perioder utan att tappa sin höga verkningsgrad. De har inte någon sotningsautomatik som kan krångla, det behövs helt enkelt inte. Att sköta om pannan går snabbt, det tar några minuter och behöver göras c:a två till fyra gånger per år.

HÖGRE VERKNINGSGRAD

Med en Pellmax pelletspanna kan du få upp till 20 % högre verkningsgrad. Dels för att en pelletspanna är konstruerad och optimerad för pellets, men också för att den är bättre isolerad och är tätare än din gamla panna. Det ger minimala värmeförluster och sparar pengar.

HUR LÄNGE LEVER DIN GAMLA PANNA?

Har din gamla panna kommit upp i pensionsåldern? Ofta gör de det när de börja närma sig 15-års ålder. Fall inte för frestelsen att byta ut den mot en begagnad oljepanna, spara tid och pengar på en riktig Pellmax istället.

SJÄLVKLART MILJÖGODKÄNDA
Pellmax är testade av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (SP) tillsammans med Viking Bio pelletsbrännare med mycket goda värden.

Verkningsgrad 92%

REK PRIS INKL. MOMS

VIKING BIO 20 • 21 375:-

Viking Bio 20 | RSK 639 07 46