• Markvärmepumpsanläggning

Hur kan vi hjälpa dig att optimera din markvärmepumpsanläggning?

Vi har många möjligheter och lösningar för dig som värmer med markvärmepump idag, och som inte vill byta hela ditt värmesystem.

Observera att detta är generella riktlinjer.

Skenande elpriser?

Kyl ner din elräkning – inte din plånbok. Kombinera din värmepump med solfångare och en ackumulatortank. Att kombinera med solfångare är ett suveränt tillskott till din värmepump. Under sommarhalvåret tar solfångarna över uppvärmningen och producerar varmvatten. Eftersom solfångarna tar över under sommarhalvåret får din värmepump vila – det gör att det blir mindre slitage på din anläggning, vilket hjälper till att förlänga livslängden. Överskottet ifrån solen kan du även använda till att återladda ditt energilager. För att du ska få ut maximalt av din solfångaranläggning krävs en ackumulatortank med bra skiktningsförmåga. Då slipper du värma med värmepumpen under den varma delen av året och den resterande lite kallare delen av året bidrar panelerna till uppvärmningen. Du sparar pengar när du kombinerar med sol, då solenergin är 100% gratis alltid.

Sänk din elräkning ytligare

Vill du sänka din elräkning ytterligare kan du även koppla en pelletspanna till din värmepumpsanläggning. Om din värmepump är kompatibel med en av våra pelletspannor kan du själv välja hur mycket pengar du vill lägga på el eller pellets. Från att elda varje dag till en gång i veckan. Det enda du behöver göra är att fylla på ditt pelletsförråd.