• Vår historia

I snart 50 år har vi värmt upp Sverige

Och det är ingenting vi vill sluta med. Vi på Värmebaronen tror att det är jakten på något ännu bättre är det som håller oss igång. ”Om vi bara..” eller ”Hur kan vi..” är frågor som vi aldrig får sluta ställa. För om vi ställer dessa frågor ger de oss möjligheten att tillverka värmekällor som människor världen över väljer.

Varför oss

Marknadens krav och behov ökar ständigt. Det handlar om att kunna fortsätta producera och utveckla produkter för ett hållbart samhälle. Det är viktigt att vi kan konkurrera med lågprisprodukter, utvecklade från det forna östblocket och Asien, utan att tumma på kvaliteten. Därför investerar vi i de senaste teknologierna för att kunna hålla kostnadseffektiv produktion på den internationella såväl som på den svenska marknaden.

Vår historia

Inget samhälle är fullständigt och oavsett hur väl förberedda vi är, blir det svårt om vi inte vågar tänka om. Det var precis det som Berth Nilsson från Österlöv, norr om Kristianstad, gjorde under 1970-talet – mitt under den brinnande oljekrisen. 

Berth var övertygad om att just han skulle göra förändringar i energibranschen. Då startade han Österslövs El hemma i garaget, som har växt fram till familjeföretaget Värmebaronen som vi känner det idag. Nu, 50 år senare står fortfarande det starka familjeföretaget kvar och har både tilldelats priser för hållbar utveckling av produkter samt för tillväxt och lönsamhet.

För mig var det viktigt att tänka utanför lådan. Det är det bästa jag gjorde.

– Berth Nilsson

  • Inte störst – men bäst

    Vår filosofi är inte att vara störst på marknaden – utan istället att sträva efter att vara bäst. Detta har genomsyrat företagskulturen och Värmebaronen har tilldelats priser för vår strävan att utveckla och tillverka miljövänliga produkter. Dessutom har vi mottagit Dagens Industris gasellpris för vår goda tillväxt och lönsamhet.

    Värmebaronen i Österslöv