• Elvärme

       

Värm upp med el

Värmebaronen har marknadens bredaste sortiment av elvärme. Från elpatroner på 1,5 kW upp till den största elpannan på 1500 kW.

minska energiförbrukningen med solfångare

Klimatstyrd värme

Klimatstyrd värme ger bäst ekonomi och högst komfort. Pannan utnyttjas alltid så effektivt som möjligt, exakt rätt mängd värme släpps alltid fram till bostaden. Det sparar pengar!
På vår och höst med kalla frostnätter och uppåt 15 plusgrader på dagen så är det extra viktigt.

Belastningsvakt och sommardrift

Funktionen begränsar stegvis pannans effekt när t ex tvättmaskin, torktumlare eller spis är i drift samtidigt som pannan. Då kan du klara dig med lägre huvudsäkring, vilket ger lägre taxa.
När inget värmebehov finns så stängs värmen till villan av automatiskt, endast varmvattenberedaren är igång.
Cirkulationspumpen startas med jämna mellanrum under sommarmånaderna för att den inte ska kärva när hösten kommer. Pannans styrning gör att den bara behöver justeras vid installationen.
Sedan sköter den sig själv.

Elpannor och tillskottsvärme för villa, attefallshus, garage m.m.

Elvärme får många att tänka på de elektriska pannor som var så populära för inte så väldigt länge sedan. Då var elen betydligt billigare än vad den är nu.
Nu för tiden används vattenburen elvärme ofta som tillskottsvärme när en värmepump inte räcker till eller som värme i garage och tillbyggnader. Ofta används den då som vattenburen golvvärme.

De flesta isolerar sina Attefallshus och använder dem året om. Att värma huset med elradiatorer är möjligt, men känns för många gammaldags. Luft/luft-värmepump är också tänkbart, men då måste dörrarna till toalett och sovrum alltid vara öppna för att värmen ska spridas, ingen optimal lösning.

Vad är en elkassett?

Elkassett är i princip en elpatron monterad i en vattenbehållare, eller en elpanna utan varmvattenberedare.

Elkassetten är enkel att ansluta till värmepumpen via expansionsledning och dockningsuttag eller avtappningskran. För att säkerställa vattencirkulationen ska en cirkulationspump installeras.

Elpatron som komplement

Elpatron är ett bekvämt komplement för dig som t.ex. eldar med ved. När brasan brunnit ut och du inte har tid eller lust att elda mer kan du låta elpatronen automatiskt ta över uppvärmningen.

Elpatronen är också en säkerhet om brännaren krånglar eller om olja/pellets tagit slut.

Ska elpatronerna klara hela ditt värmebehov bör effekten vara mellan 6 och 12 kW. Om du bara skall värma varmvatten under sommarmånaderna kan du nöja dig med 1,5 till 6 kW.

Golvvärme

Till golvvärme är det en fördel med separata system för värme och varmvatten. Temperaturen på varmvattnet är då ej beroende av temperaturen i golvvärmesystemet (normalt 25-40ºC).