• Vedanläggning

      

    Enkelt att tända en vedpanna

Hur kan vi hjälpa dig att optimera din vedanläggning?

Det finns många möjligheter och lösningar för dig som eldar med ved idag, och som inte vill byta hela ditt värmesystem.

Observera att detta är generella riktlinjer.

Spara upp till 50% av din förbrukningskostnad

Visste du att du kan spara upp till 50% av din förbrukningskostnad genom att uppgradera din anläggning? Värmebaronens moderna vedpannor är enkla att tända och lätta att sköta. Du klarar enkelt skötseln på fem minuter per dag, utan att smutsa ner dig. Våra vedpannor uppfyller de senaste miljökraven och är avsedda för det svenska klimatet.

Trött på den dagliga skötseln?

Trött på den dagliga skötseln av din vedpanna och vill ha lite mer bekvämlighet och kvalitetstid? Kombinera din vedpanna med solfångare. Att kombinera med solfångare är ett suveränt tillskott till din vedanläggning. Under sommarhalvåret tar solfångarna över uppvärmningen och producerar varmvatten. Eftersom solfångarna tar över under sommarhalvåret får din vedanläggning vila - det gör att det blir mindre slitage på din anläggning, vilket hjälper till att förlänga livslängden. Du får också mer tid till annat, så som kvalitetstid med familjen, utflykter eller klippa gräsmattan i lugn och ro. För att du ska få ut maximalt av din solfångaranläggning krävs en ackumulatortank med bra skiktningsförmåga. Då slipper du elda under den varma delen av året och den resterande lite kallare delen av året bidrar panelerna till uppvärmningen. Du sparar även pengar när du kombinerar med sol, då solenergin är 100% gratis alltid.

Pellets

Utnyttja bekvämligheten till max

Vill du utnyttja bekvämligheten till max kan du även koppla på en pelletsbrännare till din vedanläggning. Om din vedpanna är komparabel med en av våra pelletsbrännare kan du själv välja hur mycket tid du ska lägga på att elda med ved. Från att ha eldat varje dag till en gång i veckan, du kan även välja att bara använda pellets. Det enda du behöver göra är att fylla på ditt pelletsförråd.

Vedstapling

Dimensionerat rätt?

En annan sak du bör kolla med din vedanläggning är din ackumulatortank. En tumregel är att till ett 150 km2 stort hus behövs en 1500 L acktank. Har man en mindre acktank ökar det ditt jobb, alltså att du får elda mer. Värmebaronens ackumulatortankar är optimerad för att ge bästa möjliga skiktning med flera anslutna värmekällor. Den har upp till 25 gånger så bra skiktbehållande egenskaper jämfört med en vanlig tank och ger därmed perfekta förutsättningar för solfångare. Aqualux Teknik finns i två behändiga storlekar, 500 och 750 liter, där båda utrustats med solslinga.